Запитване

За Pilkington Automotive

Всички продукти на Pilkington отговарят или надвишават световните стандарти за сигурност.

Седалището на Pilkington е базирано в Обединеното Кралство.  Pilkington Automotive функционира като единна глобална организация и е един от най-големите производители на автомобилни стъкла в света. Тайната на успеха е строгият контрол на качеството на продукта, благодарение на който марката е известна и ценена навсякъде.  Производствените мощности на Pilkington са разположени в 26 страни, а продукцията се изнася в 130 държави. Компанията обслужва големите производители на автомобили като Daimler, Chrysler, General Motors, Ford, Toyota, Renault, Fiat, Honda, Audi, BMW, Chevrolet, Land Rover, Mazda, Mercedes, Mitsubishi, Nissan, Opel, Peugeot, Skoda, Subaru, Volkswagen и др. Автостъклата, произведени от Pilkington, се използват за първоначално вграждане (OE) в автомобилите, а също така и за подмяна при  следпродажбено обслужване (AGR). Pilkington е водеща компания в Европа, Япония, Северна Америка, Южна Америка и със своите канали за дистрибуция до всички региони представлява една интегрирана световна бизнес единица. Компанията все повече се включва в проектирането и разработването на нови превозни средства и е световен лидер в развитието и използването на компютърна симулация при тестването на новите технологии в своите центрове в Европа, Япония, Северна Америка. Качественият контрол се упражнява от създаването на прототипа. Този процес е строго контролиран и е гаранция за качество на крайният продукт. Върховите постижения минават дълъг път - от предпроектните проучвания, проектирането, изработването, внедряването до експлоатацията и доволният клиент.

PILKINGTON инвестира годишно около 29 милиона лири в научноизследователска дейност. Технологичният център във Великобритания разработва нови продукти и подобрява производствената ефективност.

PILKINGTON притежава запаси за над 2000 марки и модели превозни средства.

  • ОЕ – Оригинално оборудване

Комбинацията от техническите възможности и географско присъствие позволява на Pilkington Automotive да заеме ключова позиция в процеса на развитие на превозните средства. По-голямата част от ОЕ производството  е съсредоточено в индустрията с леки превозни средства и обслужва всички основни световни производители на превозни средства (VMS). Pilkington Automotive е световен лидер в производството на автостъкла за автобуси и камиони, а също така и на „Специализирани стъкла”.

  • AGR – Следпродажбено обслужване

Pilkington Automotive с добре развитата си и независима дистрибуция за следпродажбено обслужване притежава мрежа за търговия на едро в цяла Европа, Япония, Северна Америка, Южна Америка и Азия. Това комбинирано регионално присъствие прави Pilkington Automotive най-голямата компания в световен мащаб в AGR дистрибуцията и търговията на едро на стъкла.

  • Специализиран транспорт

Pilkington Automotive предлага висококачествени стъкла за оригинално оборудване на специализиран транспорт и МПС, включително: автобуси, камиони, трамваи, метросистеми, локомотиви, влакови вагони, бронирани автомобили и джипове, развлекателни превозни средства, трактори и комбайни, строителни превозни средства, кораби и други плавателни съдове.